Британският промоутър Еди Хърн заяви, че има готови три потенциални битки за Тайсън Фюри, ако неговият боксов лиценз бъде върнат.

Тази седмица Фюри прие двугодишно наказание със задна дата от Британската антидопингова агенция (UKAD), което на практика изтече на 12-ти декември.

Британския боксов борд по контрола (BBBofC) потвърди, че ще преразгледат случая на Фюри през месец януари и тогава евентуално неговият лиценз може ще бъде върнат. Ако това се случи, Хърн предложи три битки на бившия световен шампион, включително и огромна среща с Антъни Джошуа.

"Добрата новина е, че неговото наказание вече е изтекло. Изглежда почти неизбежно той да се завърне на ринга, което е страхотно за спорта. Подготвил съм три битки за него. Той може да се бие с Дилиан Уайт при завръщането си, после с Тони Белю, а накрая и с Антъни Джошуа", заяви Хърн.

Потенциална среща с Джошуа ще бъде "най-голямата битка в историята на британския бокс" според Хърн, който потвърди, че вече е обсъдил тази възможност с Фюри.

"Джошуа иска най-големите битки, а среща с Фюри определено е такава. Тайсън знае, че трябва да направи преди това една-две битки, но ние сме готови и чакаме. Вече разменихме няколко съобщение за идеята как да направим подобна сделка, но за сега няма нищо конкретно. Разбира се, това е среща, която е в съзнанието на всички", завърши Хърн.