Еди Хърн, промоутър на бившия шампион в полутежка категория Тони Белю (29-2-1, 19 КО), сподели, че много би се зарадвал да види своя боксьор в двубой с бившия безспорен шампион в лека-тежка категория Андре Уорд (32-0, 16 КО).

33-годишният Уорд се оттегли от света на бокса през миналата година и освободи всичките три титли в своята категория. Решението на британеца дойде няколко месеца след спечелването на срещата реванш със Сергей Ковалев през юни.

В последните няколко седмици тръгнаха слухове, че Уорд проучва възможността да се завърне на ринга, но този път в тежка категория.

Преди пенсионирането на Уорд имаше преговори за двубой с Белю в полутежка категория. Белю обаче не остана доволен от условията, които му бяха предложени, и реши да направи реванш с Дейвид Хей, който е насрочен за 5-ти май в "О2 Арена" в Лондон. Ако Белю спечели, Хърн би искал да го види на ринга срещу Андре Уорд.

"Знам, че Уорд флиртува с идеята за завръщане на ринга. Бих искал да видя Тони да се бие с него в следващата си среща. Това е страхотна борба. Знам, че всички винаги отписват Тони, но това ще бъде трудна битка за Андре. Никак не бих се изненадал Андре Уорд да се завърне в спорта", заяви Хърн.

След срещата с Хей, Белю преговаря и за завръщане в полутежка категория, където да се изправи срещу победителя от срещата между Олександър Усик и Мурат Гасиев. Хърн обаче смята, че Уорд е много по-добър вариант, защото е по-малко опасен от Усик и Хасиев, а в същото време е много по-известен.

"Това е по-малко опасна битка за Тони, защото Уорд не е прекалено мощен, не разполага с нокаутираща сила, но пък за сметка на това е технически перфектен. Мисля, че Белю ще получи повече отзвук, ако победи Уорд, отколкото ако надделее над Усик или Гасиев", завърши Хърн.