Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) се надява, че Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) ще приеме тренировките си сериозно, така че битката за обединяване на титлите в тежка категория да не приключи още в ранните рундове.

През януари, след месеци на преговори между представителите на двата лагера, горещо очакваната среща между двамата шампион бе потвърдена за 31-ви март на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс.

Там Джошуа ще заложи титлите си на IBF, IBO и WBA, докато Паркър ще рискува титлата си на WBC.

Последните три двубоя на Паркър са завършили чрез съдийско решение и Джошуа се надява, че опонентът му ще бъде готов да направи същото и в Кардиф, така че феновете да не останат разочаровани от бърза развръзка.

"Надявам се той да тренира добре. Надявам се, че е във форма, защото знаете какво е правилно, хората искат 10-12 рунда. Никой не иска срещата да приключи за 1-2 кръга. Надявам се, че той ще бъде подготвен за добра битка, защото аз съм", заяви Джошуа.

В последния си двубой, който се проведе през октомври в Карфид, Джошуа спря чрез технически нокаут в 10-тия рунд задължителния претендент Карлос Такам. Паркър пък за последно бе видян в действие през септември, когато пътува до Манчестър, за да спечели изключително спортна победа чрез съдийско решение над задължителния претендент Хюи Фюри, който е братовчед на бившия шампион в тежка категория Тайсън Фюри.