Набралият скорост в последно време претендент на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо, Джеръми Стивънс, заяви, че е съгласен да премери сили с бившият дългогодишен шампион Жозе Алдо на събитие на организацията в Сингапур през юли.

По-рано този месец от популярен ММА канал в Туитър съобщиха, че Алдо е приел отправена към него оферта от UFC да се бие със Стивънс на 23-ти юни в Азия.

 

"Алдо заяви, че му е било предложено и е приел да се бие срещу Джеръми Стивънс в Сингапур на 23-ти юни, но все още остава новината да бъде официално потвърдена", се казва в публикацията.

Въпреки че до сега не е направено официално изявление по темата от UFC, Джеръми Стивънс определено изглажа съгласен с идеята да се бие с бившия шампион в Сингапур. Американецът изпрати следното съобщение до Алдо и до организаторите на двубоя.

"Ваканцията официално приключи, феновете искат тази среща. Жозе Алдо, ще се видим в Сингапур. UFC, Дейна Уайт (президент), Шон Селби (организатор на срещите), гответе се!", се казва в публикацията на Стивънс.

Жозе Алдо за последно бе видян в клетката през декември на събитието UFC 218 в Детройт, където претърпя втора поредна загуба от настоящия шампион в категория перо Макс Холоуей. Преди двата неуспеха срещу хавайския шампион, Алдо записа впечатляваща победа над бившия шампион в лека категория Франк Едгар на събитието UFC 200 през юли 2016-та година.

Междувременно Джеръми Стивънс в момента се намира във впечатляваща серия от три поредни победи, съставена от зловещ нокаут над Джош Емет, победа с технически нокаут над Доо Хо Чой и победа със съдийско решение над Джилберт Мелендес.

Кой е вашият фаворит в тази среща, ако двубоят бъде официално потвърден за събитието UFC Сингапур на 23-ти юни?