Двама българи Иван Петков и Андрей Тодоров достигнаха до срещите за бронзовите медали в своите категории във втория ден на Световна младежка лига по карате в "Арена Армеец" в София. 

В категория до 52 кг кадети в дисциплината кумите Иван Петков ще спори за бронза по-късно днес. Той записа четири поредни победи по пътя си до полуфиналите, където обаче отстъпи пред руснака Ахмед Ахмедов. 

Андрей Тодоров ще се бие за бронза при 63-килограмовите. Той записа четири успеха, но на полуфинал загуби от Хасан Масарвех (Йордания). 

Световната вицешампионка за кадетки Ивана Каменова, която вече се състезава в новата за нея категория до 53 кг и възрастова група 16-17 години, загуби в първия кръг от италианката Анита Пацалия. 

По-късно днес своето участва започва и европейският шампион за кадети Радослав Вакарелов, който е в категория до 68 кг при 16-17-годишните. Първият му съперник е Лука Бертели (Италия). 

Другите българи в сутрешните срещи  не успяха да стигнат до отличията. При 52-килограмовите Тодор Настев постигна две победи, но отпадна в третия кръг, до 63 кг Камен Иванов също записа две победи и загуба, а в същата категория Мартин Златев постигна три успеха и допусна поражение в четвъртия кръг. 

България вече има едно бронзово отличие, след като късно снощи Алан Априлов се класира трети в дисциплината кумите в категория до 70 килограма при кадетите.  

Сред официалните гости на втория ден на състезанието бяха президентът на БНФК Алексей Петров и президентът на Европейската федерация Есад Делихасан, който е и начело на турската централа.  

Всички водещи сили в този спорт, който вече е в олимпийската програма, като Япония, Турция, Франция, Испания, Италия, Иран и други, са в София с най-добрите си състезатели. 

Срещите от втория ден на Световна младежка лига, в който ще бъдат раздадени 12 комплекта медали, ще приключат след 20.00 часа.