Страхотна форма демонстрираха българските каратеки на първата за сезона  Световна младежка лига. На турнира в Лимасол (Кипър) представителите на  КК Цанев грабнаха две отличия и натрупаха важни точки за световната  ранглиста в конкуренцията на 1600 участници от 60 държави.

Ивана Каменова завоюва бронз в категория 53кг след 6 перфектно изиграни  мача. За съжаление на полуфинал българката загуби от представителката на  Италия, която в последствие слечели и титлата. Това отличие издига  Каменова до номер 1 в световната ранглиста и доказва нейната класа и  постоянство.

През втория ден голяма радост и втори бронзов медал за България донесе  Роберто Петров в тежка категория. Той стартира по перфектен начин и само  лошият късмет го лиши от титлата. Роберто разби конкуренцията в 6  изиграни мача, но също като Ивана загуби на полуфинал в инфарктен двубой  с боец от Египет. Срещата завърши при резултат 6:5, като до последните 9  секунди Петров водеше в резултата и „докосваше“ финала.

Останалите състезатели Теодора Цанева, Петър Керацов, Владимир Назъров,  Денислав Стоянов, Иван Петков, Моника Илиева, Красимир Дешев и Никола  Зафиров показаха добра игра, но отпаднаха в репешажите и в кръговете без  възможност за влизане в зоната на медалите. На 8-кратните държавни  шампиони от КК "Цанев" предстоят няколко подготвителни турнира, след  което през юли отново участие в Световната лига. В края на година е и  най-важното изпитание - Световното първенство в Чили.