Претендентът за временната титла на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Рафаел Дос Аньос заяви, че получава много съобщения от своите сънародници с молба да убие предстоящия си опонент Колби Ковингтън заради обидните думи, които той отправи към всички бразилци.

"Много бразилци в социалните мрежи и дори при лична среща ми казват едно и също: "Трябва да убиеш този човек. Трябва да го унищожиш". Това ще бъде моята 38-ма професионална среща. Знам какво трябва да направя, за да спечеля и не възприемам това като натиск. Трябва да спечеля заради себе си. Никой не иска това повече от мен", заяви Дос Аньос.

"Колби прави всичко възможно, за да се рекламира. Мисля, че не това е начинът, но ще му обясня това в събота. Аз съм хладнокръвен боец и веднага щом влезем в клетката, няма да има място за приказки. Разбира се, всичко това ми дава малко повече мотивация, но моите деца и моето семейство ме мотивират достатъчно. Трябва да ги подсигуря", добави бившия шампион в лека категория.

Припомняме, че на събитието UFC Fight Night 119, което се проведе в Сао Паоло, Бразилия, Ковингтън се изправи срещу бразилеца Деймиън Мая и след като го победи отправи обидни реплики по адрес на всички негови сънародници.

"Бразилия, ти си едно блато! Всички вие сте мръсни животни, не струвате!", бяха част от обидите на Ковингтън към подивялата тълпа.