В случай, че имате някакви съмнения, изпъдете ги: Джош Емет е легитимен претендент в категория перо. 

Роденият в Сакраменто боец на Ultimate Fighting Championship записа най-голямата победа в своята кариера, след като нокаутира по брутален начин в първия рунд ветерана Рикардо Ламас през изминалата вечер в събитието на UFC в Уинипег, Канада.

"Казах, че един чист удар ще сложи край на битката, а всички казваха, че не мога да го направя. Е, сега шокирах всички", заяви Емет след четвъртата си победа с нокаут.

Рундът започна доста скучно, тъй като и двамата бойци изглежда се опитваха да се опознаят и разгадаят, но в един опит за размяна на удари Емет съумя да пласира перфектно ляво кроше в челюстта на своя опонент, което изпрати Ламас в безсъзнание за няколко минути.

За Емет (13-1) това беше четвърта победа под банера на UFC от пет битки. Преди победата над Ламас той записа успех и над Джон Тък, Скот Холцман и Фелипе Арантес. Единствената загуба в неговата кариера дойде след спорна загуба със съдийско решение от Дезмънт Грийн.

Ламас (18-6) пък записа трета загуба в последните си шест битки. В тях той записа победи над Диего Санчес, Чарлс Оливейра, Джейсън Найт и загуби от Чад Мендес, Макс Холоуей, а сега и от Джош Емет.