Джервонта Дейвис защити титлата си в категория супер перо след успех с технически нокаут над Рикардо Нунес.

24-годишният боксьор от Балтимор изненада панамеца със здраво ляво кроше в средата на втори рунд, преди да го приключи на въжетата след серия от леви и десни удари. „Аз съм винаги готов, а той не бе нащрек“, коментира Дейвис лявото си кроше, което бе началото на края за неговия съперник.

„Взех предимство и пласирах чист удар. Като боксьор първото нещо, което научаваш, е да се защитаваш по всяко време“, добави той.

Съдията Харви Док прекрати мача малко над минута преди края на рунда и го стори още в първия момент, в който Нунес видимо не бе способен да се защити. Решението на Док бе знак, че боксът все още е разклатен емоционално от скорошната смърт на двама боксьори на ринга. Аржентинският боксьор в полусредна категория Уго Алфредо Сантиян почина в четвъртък от раните си, получени миналата събота в Буенос Айрес, докато руснакът Максим Дадашев напусна този свят четири дни по-рано след двубой в Мериленд.

„Видях, че е беззащитен и реших да прекратя мача. Той получи няколко много тежки удара“, каза Док.

Дейвис, който вече е с баланс 22-0 (21 с нокаут) изказа съболезнования към двамата боксьори, които спортът загуби миналата седмица. Фаворитът на домакините бе търпелив в първия рунд, опипвайки почвата срещу Нунес, преди да нанесе първата серия тежки удари във втория пред препълнената зала от 14 600 души. Той изглеждаше фокусиран върху задачата си на ринга и не подцени съперника. Дейвис изчака Нунес да се разконцентрира и нанесе своя фатален удар. „Тази победа не е само за мен, а за цял Балтимор“, каза той.

Това е вторият път, в който американецът защити титлата си, след като я спечели срещу аржентинеца Хесус Куейяр в трети рунд през април 2018. Дейвис нокаутира и мексиканеца Уго Руис в първи рунд миналия февруари. Единственият път, в който боксьорът не стигна до нокаут, беше срещу германеца Мерас на 8 октомври 2014. Двубоят бе под номер 80 за Мерас, докато Дейвис влезе в сблъсъка при баланс 8-0. Американецът заяви, че се надява следващият му сблъсък да бъде срещу шампиона на IBF Тевин Фармър.

Нунес, който навърши 26 години в неделя, допусна първа загуба след десет последователни победи. Той търсеше първата си световна титла и се би за първи път на американска земя. /БГНЕС