Бившият шампион в тежка категория Дейвид Хей е убеден, че след успешната операция, която наскоро претърпя, контузиите вече са зад него и е категоричен, че все още има какво да даде на спорта в предстоящия му реванш с Тони Белю.

Двамата британци трябваше да се изправят един срещу друг през декември 2017-та година, но контузия в бицепса на Хей принуди срещата да бъде отложена и сега тя ще се състои на 5-ти май.

След тежката контузия Хей признава, че това е било "откачена злополука", но е уверен, че вече е готов да даде най-доброто от себе си.

"Контузията вече е излекувана и операцията премина с блестящ успех. Завръщам се на ригна, тъй като все още има какво да дам на спорта. Работя всеки ден, за да съм сигурен, че ще съм по-добър от предния път. Вече удрям, правя набирания, мога да правя всичко", заяви Хей.

"Това което се случи последния път, за да отложим битката, беше невороятно откачена злополука, като да бъдеш ударен от кола, няма какво да направиш. За съжаление такива неща се случват, но пък за щастие реванша беше пренасрочен", добави той.

Бившия шампион в тежка категория за момент се върна и към първата му среща с Тони Белю, в която той беше огромен фаворит, но травма в ахилеса усложни движението му на ринга и Белю изненада всички с победа чрез технически нокаут в 11-ия рунд.

"Тони иска това толкова, колкото и аз, първата битка беше епична, но втората смятам, че ще бъде дори по-добра. При първата ни среща бях огромен фаворит, но стара травма ми попречи да покажа на какво съм способен, но сега знам, че все още има какво да дам. Когато гонгът удари, ще видите най-доброто от мен", завърши Хей.