Бившият световен шампион в тежка и полутежка категория Дейвид Хей (28-3, 26 КО) очаква бърза и лесна победа за шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) в предстоящата му среща с опасния кубински претендент Луис Ортис (28-0, 24 КО).

За разлика от повечето специалисти и фенове на спорта, които очакват труден двубой за Уайлдър, Хей Смята, че американецът няма да има никакви проблеми с Ортис, тъй като бойният стил на кубинеца е изключително подходящ за тежките удари на Уайлдър.

"Уайлдър ще размаже Ортис за три рунда. Ортис ще бъде нокаутиран много бързо. Не знам защо хората смятат, че това ще бъде най-трудната битка в кариерата на Уайлдър. Истината е, че стилът на Луис е изключително подходящ за този на Дионтей. Той ще може да нанася мощните си удари прекалено лесно", заяви Хей.

Предстоящата среща между Дионтей Уайлдър и Луис Ортис ще се проведе този уикенд в ранните часове между събота и неделя в "Барклейс център" в Бруклин, Ню Йорк. По програма двубоят трябва да започне в 03:00 часа българско време в неделната сутрин.

Дейвид Хей пък ще се опита да се реваншира за загубата си от Тони Белю, когато двамата се изправят един срещу друг в среща реванш, която е насрочена за 5-ти май за "О2 Арена" в Лондон, Англия.