До този момент всички се щипехме в опит да разберем дали това не е просто кошмар или пошла първоаприлска шега. 

Истината обаче е, че временният шампион в лека категория на UFC Тони Фъргюсън (23-3) се оттегля от предстоящата му среща с непобедения претендент Хабиб Нурмагомедов (25-0) в следствие на нелепа контузия в лявото коляно.

Добрата новина е, че получаваме солидна награда за утеха, тъй като Нурмагомедов все пак ще се бие в бойната карта за UFC 223 на 7-ми април. Той ще се изправи срещу шампиона в категория перо Макс Холоуей в спор за титлата в лека категория.

И въпреки че Холоуей е страхотен противник за Нурмагомедов, не отне много време на феновете да започнат да разпитват защо Конър Макгрегър не е заместникът на Фъргюсън. В края на краищата ирландецът, който все още технически притежава титлата в лека категория, наскоро заяви, че е готов да се бие.

Според президента на UFC Дейна Уайт, причините за това Холоуей да влезе в тази битка, а не Макгрегър, са множествени.

Първо, UFC не желаят да промотират завръщането на Макгрегър със само 6-дневни предизвестие. Той е най-голямата звезда в историята на организацията и разбира се искат повече време медийна кампания преди дългоочаквано завръщане на ирландеца. Второ, има съмнения, че Макгрегър не би могъл да влезе в максимално допустимите за леката категория 70 килограма след само 6-дневно предизвестие.

"Не смятам, че Конър Макгрегър би могъл да влезе във форма за категорията след само 6-дневно предизвестие. Това ще бъде тежко сваляне на килограми. Конър не е човекът, който искам да вкарвам в битка като късен заместващ боец. Той е човекът, който искам да промотирам по-дълго време, за да имам нъжното време да популяризирам срещата и да намеря точното място за нея, така че не съм заинтересован да помоля Конър да се бие в този двубой", заяви Уайт.

В края на краищата изглежда, че на Конър Макгрегър никога не му е било предлагано да се изправи срещу Хабиб Нурмагомедов след толкова кратко предизвестие. Като се има в предвид и часовата разлика, може би дори ирландецът е цепел дърва за камината в своята родина, когато новината е дошла.