Президентът на най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship, Дейна Уайт, разясни, че евентуален реванш между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър ще се проведе само по правилата на ММА.

През изминалата седмица Мейуедър направи няколко публикации в социалните мрежи, опитвайки се да накара феновете да повярват, че ще дебютира в света на смесените бойни изкуства. В два от видеоклиповете той влиза в октагонна клетка, която е широко използвана за именно такъв тип боеве, показвайки няколко завидни умения.

Точно затова се появиха и слухове, че текат преговори между Мейуедър и UFC, за да се стигне до реванш със суперзвездата на организацията Конър Макгрегър.

Ако до реванш се стигне, Уайт за нищо на света на би позволил той да се състои на боксовия ринг. Президентът обяви, че втората среща трябва да бъде по правилата на смесените бойни изкуства и трябва да се проведе в клетка.

"Очевидно е, че единствено смисъл от подобна среща ще има, ако тя се състои в Октагона. Ние отидохме на техен терен и се боксирахме, UFC и Конър. Сега е време те да дойдат при нас в Октагона", заяви Уайт.

Мейуедър излезе от двугодишна пенсия през август миналата година, за да се боксира с Конър Макгрегър, който пък направи своя дебют в бокса. След като американеца спечели срещата с технически нокаут в 10-ия рунд, той обяви оттеглянето си от спорта с перфектен рекорд от 50-0 с 27 нокаута. Събитието, което мнозина смятаха за просто едно шоу, генерира огромни приходи и бе продадено в над 4 милиона домакинства.