Британската изгряваща звезда в света на смесените бойни изкуства Дарън Тил е готов да се завърне в действие. Претендентът в полусредна категория не е влизал в клетката от октомври, когато надделя с нокаут над ветерана Доналд Сероне. Но сега, след като пребори проблемите си със синузит, Тил заяви, че е готов да се бие през пролетта.

Всъщност, Тил (16-0-1) би искал да премери сили с топ-претендента в полусредна категория Рафаел дос Аньос на събитието UFC 224, което ще се проведе на 12 май в Рио де Жанейро.

"Той има много фенове в Рио де Жанейро, тъй като очевидно е роден там. Аз обаче също имам много поддръжници там и мога да говоря езика им. Подобна среща би се продавала много добре в Бразилия, така че нека я направим. Знам, че Дос Аньос чака двубой с Тайрън Уудли, но той изглежда не иска да се върне", заяви британецът.

Тил без съмнение е една от най-ярките млади звезди в списъка на UFC, но младокът все още не се е бил в Америка, но заяви, че ако желаната от него среща в Рио де Жанейро не се материализира, той би искал най-сетне да направи своя дебют зад океана.

"Американците трябва да видят новата порода бойци. Нямам търпение да покажа на какво съм способен", заяви самоуверено Тил.

Що се отнася до потенциалните съперници в Америка, Тил заяви, че е хвърлил око на Сантяго Понсинибио, Камару Усман и Стивън Томпсън, но добави, че Томпсън очевидно се стреми да го избягва.

Стивън Томпсън, според неговия баща и треньор Рей, все още се възстановява от контузия в ръката и в момента е готов само частично. Той все пак се надява да се върне в действие през пролетта, въпреки че от UFC все още не са му предложили двубой. По-рано през тази година имаше слухове за потенциална битка между Томпсън и Тил, но до такава така и не се стигна.

Що се отнася до Камару Усман, той все още няма предложение за следващ опонент, а Понсинибио пък е на път да оглави първото в историята събитие на UFC в Чили, което ще се проведе на 19- май.

Дарън Тил пък изглежда, че не е твърде придирчив за това кой ще бъде следващият му опонент. Британецът просто иска да възобнови издигането си в полусредна категория и чувства как с всяка изминала седмица гладът му за победи непрестанно расте.

"Като изключим Конър Макгрегър, все се очаква моето завръщане с голямо нетърпение. Обещавам, че ще бъде голямо", завърши Тил