Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Даниел Кормие е убеден, че дългогодишната му връжда с може би най-добрият боец в дивизията, Джон Джоунс, все още не е видяла своя край. Или поне така му се иска? 

Кормие има две много противоречиви загуби от Джон Джоунс, след като на два пъти Джоунс беше залавян с положителен допинг тест. Втората битка между двамата дори беше преразгледана от Калифорнийската държавна атлетическа комисия (CSAC) и тя отмени резултата от битка и я определи като несъстояла се. 

До този момент Джоунс все още не е получил своето официално наказание от атлетическата комисия или от антидопинговата агенция. Неговото изслушване се очаква да се проведе в края на месец януари или в началото на месец февруари, а Кормие се надява на по-леко наказания за своя основен враг, за да има възможност да си отмъсти.

"На този етап Джон Джоунс ще ме наблюдава като обикновен фен. Дори не знам какво ще се случи с него през следващите няколко месеца. Не мога да си представя какво бушува в главата му, след като знае, че той е единственият боец, който може да ми се противопостави в тази категория. Бъдете сигурни в едно, дори и той да се забави със завръщането си, аз ще го чакам с шампионския колан. Трета битка ще има!", заяви настоящия шампион в полутежка категория.

След това Кормие коментира и предстоящата му защита на титлата срещу Волкан Йоздемир, която ще е проведе на 20-ти януари в "ТД Гардън" в Бостън, Масачузетс.

"Срещу Йоздемир трябва да изляза и да направя това, което правя през целият си живот, да доминирам. Моята най-голяма мотивация е да не предам семейството си, треньорите и мениджърите ми, както го направих през юли (втората загуба от Джоунс). Тренирах много усилено, за да премахна подобни грешки", заяви Кормие.