Александър Цонев и Цветан Чолев "Върколака" направиха страхотна битка в клетката на SFC 8: The Matrix в неделя. Двамата наелектризираха зрителите още със заканите си преди двубоя, а когато двама се изправиха един срещу друг в "Зимния дворец" стана истинска война.

Двамата бойци в тежка категория за радост на всички предпочетоха да играят в стойка и си размениха много тежки удари, а победата дойде в третия рунд след като Чолев се опита да направи тейкдаун, но Цонев зае доминираща позиция и засипа опонента си с удари.

Александър е доволен от резултата, но не остава победата да го главозамае, като вади изводи дори и от успеха. "Аз съм самокритичен и търся винаги възходяща градация във всяко едно отношение, както в спорта така и живота. Мисля че се представихме задоволително. Успяхме да наложим нашата игра и това което сме тренирали стотици пъти, да го приложим в клетката. Мисля че тук е мястото да благодаря на моя щаб: Михаил Гълъбов, Стоян Димитров, Велко Гюров и моя мениджър Марчела Гюрова! Блезкрайни благодарности и към всички, които дойодоха да ме подкрепят от близо и далеч. Без тях няма да е същото", каза той.

Чолев показа не само издръжливост и мотивация, но и много добра подготовка за сериозен двубой като неведнъж бе на косъм от победата."В никакъв случай не съм си мислил, че мачът ми с Чолев ще е лек. Тренирахме много усилено, за да избегнем неприятни изненади, мисля че се получи game плана ни!"

Цонев записа силна победа с нокаут в SFC 7: Avatars през февруари, а сега няколко месеца по-късно отново се завърна с успех в клетката на SFC. И това се дължи на упоритост и постоянство в залата - нещо, което се прави независимо дали битката е била 15 минути или 30 секунди. "Малко хора знаят колко много пот и лишения се крият зад една победа. И само да вметна за многото критици разбиращи от всички спортове пред телевизорите или седнали удобно на маса до клетката: никой не си дава сметка какво е време, докато не изкара 5 минути в клетката или на ринга. За някой това е цигара време, но за друг може да бъде месеци пот и лишения!"

Плановете на Цонев, за радост на неговите фенове, са да остане активен."Плановете са ми да съм жив и здрав както ви казах и да мога да радвам моите близки и приятели с победи всеки път", добави той.