Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Чък Лидел още веднъж говори за своето потенциално завръщане в света на смесените бойни изкуства.

Всеизвестен факт е, че в смесените бойни изкуства бойците се пенсионират и след година-две отново се завръщат в клетката. Има няколко примера за това.

Тито Ортиз се оттегли от спорта, след като загуби за втори път от Форест Грифин, но само за да се завърне две години по-късно, за да се присъедини към Белатор ММА. Джордж Сен Пиер не успя да устои на жаждата за битки и почти четири години след оттеглянето си се завърна в клетката в края на миналата години за среща с Майкъл Биспинг. Ранди Котур се завърна от пенсия, за да спечели отново титлата на UFC в тежка категория .

Слуховете за завръщане на Лидел започнаха още през миналата година, когато дългогодишният му приятел Джей Глейзър публикува видео, показвайки как Чък Лидел тренира, пласирайки жестоки удари с лакти във фитнес зала в Лас Вегас.

След това слуховете се засилиха, след като Чък Лидел публикува снимка в Instagram, показвайки себе си във феноменална форма.

В неотдавнашно интервю Лидел отново говори за възможността за завръщане в спорта.

"Тренирам бокс през цялото време, което прекарах извън клетката на UFC. Има много неща, които не съм показал, но просто се забавлявам и се държа във форма. Оставам готов. Възможно е да се завърна, но не искам да отивам прекалено далеч към този момент", заяви Чък Лидел.

През изминалата година се появиха слухове, че бившият шампион е заинтересован от завръщане в клетката, а Чаел Сонен веднага предложи да бъде негов опонент.

Чък Лидел не отхвърля тази възможност, но също така заяви, че би се радвал и на среща със своя вечен враг - Тито Ортиз.

"Чаел Сонен би бил добър опонент за среща, с която да вляза в кондиция. Битка с Тито би била страхотна, ако той дори се реши да обмисли такава среща. Дочувам, че не иска. Той изобщо не иска да се бие с мен. Той ще се бие с други хора, но не и с мен, разбира се", каза самоуверено Чък Лидел, който има две победи с нокаут над Ортиз.