Вчера, малко след 21:00 часа приключи първият ден от международния турнир по таекуондо от категория G1 - София Оупън 2018, в който нашите юноши и кадети спечелиха над 20 медала, 5 от които златни. Със злато бяха отличени Стефан Стаменов, Любомир Богданов, както и европейският шампион при кадетите и златен медалист от София Оупън 2017 Даниел Ладжев.

В първия ден от турнира стартираха близо 800 юноши и кадети от над 46 държави, като България взе участие със 70 младежи, от общо 19 клуба от цялата страна. 
Днес двубоите ще са в категориите мъже и жени, където надеждите са насочени към Митко Джоржджев, който продължава напред в турнира след победа над Димитриос Парастатидис от Гърция. Победа в първите двубои постигна и Йордан Колев.

Турнирът "Sofia Open", който се провежда вече 5 години, миналата година получи престижната категория G1 и събира световния елит в този боен спорт на 3 и 4 март в столичната зала „Асикс Арена“. 

Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат  най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и олимпийската ранглисти. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории. 

Мероприятието се организира от Таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

Таекуондо клуб „Рамус“ е един от най-големите и най-успешни частни клубове по таекуондо в България. Създаден е преди 7 години. Неговите възпитаници са носители на медали от републикански, балкански и европейски първенства по таекуондо, включително и на отборни отличия. В последните години ТК „Рамус“ е организатор на две авторитетни международни състезания, станали вече традиционни – ‘Sofia Open’ и Детски турнир в чест на Деня на народните будители. 

Тези състезания са сред най-масовите спортни прояви в България – в последното издание на ‘Sofia Open’ се включиха 1100 състезатели от повече от 20 държави. 

Треньор на клуба и ключов организатор на турнира е Димитър Михайлов - един от най-успешните български състезатели по таекуондо, носител на 13 републикански титли и на множество отличия от авторитетни международни състезания. Понастоящем Димитър Михайлов е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо.