Само за минута изглеждаше, че Марк Хънт ще даде на сънародниците си причина да празнуват, след като разклати опонента си  на два пъти в първия рунд на двубоя им в UFC 221 в Пърт, Австралия. Това обаче се оказа недостатъчно и американеца все нещата в свои ръце, пренасяйки играта на земята, където новозеландецът нямаше отговор и това се оказа решаващо за крайния изход на срещата.

Със силата на девет поваляния, "Бръснача" от Чикаго записа най-голямата победа в кариерата си, след като съдиите отсъдиха в негова полза - 30-26, 30-26 и 29-27.

Хънт имаше най-добрите си моменти в първия рунд, но след като Блейдс го свали на земята, новозеландецът нямаше никакви аргументи в своя полза. Роденият в Чикаго атлет бързо разбра каква му е играта и във втория рунд отново свали опонента си на земята и започна да го налага с поредица от удари с лакти до изтичането на последните секунди от частта. В последния рунд, Блейдс отново записа ранно поваляне и успя да бъде в такава позиция в по-голямата част от рунда.

Блейдс вече е с професионален рекорд 9-1, като единствената му загуба е дошла от ръцете на страховития претендент Францис Нгану. Хънт пък вече има 13 победи и 12 загуба, като е загубил две от последните си три срещи.

"Той излезе, за да ме нокаутира, както и очаквах. Успях да се възстановя след първите му няколко добри атаки и след това успях да го поваля на земята, което беше ключово", заяви Блейдс.