Седем състезателки ще представят страната ни на Европейското първенство по бокс за жени, което ще се проведе у нас с участието на 33 държави. От 5 до 12 юни столичната зала „Асикс Арена“ ще приеме битките от 11-ото континентално първенство при дамите. То бе поверено на България, след като Полша се отказа от домакинството. 

Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева имат да защитават титлите си от последното европейско, на което отново София бе домакин през 2016 г. От тях само Севда ще боксира в категорията си от преди две години – до 48 кг. 

„Няма какво да се притесняваме от съперничките, ние сме достатъчно титулувани особено на европейско ниво, така че нека те се боят от нас“, коментира Станимира Петрова, която ще преследва титлата в кат. до 57 кг. 

„Роден съм под щастлива звезда, защото това е най-добрият отбор на България в женския бокс за всички времена. Горд съм, че мога да му бъда треньор. Гоним добро представяне, дано да имаме късмет и при жребия“, коментира старши треньорът на националния ни тим Фикрит Ереджебов. 

Ето и неговите избранички: 

48 кг – Севда Асенова 
51 кг – Габриела Димитрова 
54 кг – Стойка Петрова 
57 кг – Станимира Петрова 
60 кг – Деница Елисеева 
64 кг – Мелиз Йонузова 
69 кг – Аслъхан Мехмедова