Един от най-влиятелните американски промоутъри, Боб Арум, опроверга появилата се информация, че легендарния боксьор Мани Пакиао вече е свободен агент. Според изпълнителния директор на промоутърската къща "Top Rank", Пакиао има дългосрочен договор с неговата компания, но към момента двете страни не са обсъждали по-нататъшното си сътрудничество.

Арум също така обясни, че от "Top Rank" ще бъдат включени в предстоящата битка на Пакиао (59-7-2, 38 KO) с "редовния" шампион на WBC Лукас Матис (39-4-1, 36 KO), която трябва да се проведе на 24-ти май в Малайзия. Филипинецът обаче преди дни заяви в прессъобщение, че само неговата компания, MP Promotions, ще се заеме с организирането на събитието през юни.

"Да, Пакиао все още има договор с нашата компания. Не мога да споделя повече подробности, но знам, че той има договор с Top Rank за доста дълъг период от време", заяви Арум

Що се отнася до предстоящата среща с Матис, Арум заяви: "Не знам дали двубой с Матис ще има, защото хората още не са дали парите. От лагера на Пакиао чакат тези средства. Ако парите не излязат, няма да има двубой. Срещата ще бъде официално потвърдена, когато хората, които са обещали парите ги дадат. Мани се е съгласил да се бие, ако се появят обещаните пари. Ще уредим всичко с логистиката и с телевизиите. Това ще го обсъдим, ако изобщо се стигне до двубой. Имам представа за какви пари става въпрос, но няма да ви кажа".

Мани Пакиао за последно излезе на ринга през юли миналата година, когато загуби изненадващо титлата си на Световната боксова организация (WBO) след спорна загуба със съдийско решение от Джеф Хорн в Бризбейн, Австралия.