Можете да бягате от Хабиб Нурмагомедов, но няма да успеете да се скриете. Едсон Барбоса направи всичко по силите си, за да държи на дистанция своя опонент и да пласира патентованите си ниски и високи кикове (удари с крак), но в крайна сметка наблюдавахме как хищник преследва плячката си, тъй като Нурмагомедов стигна до своя опонент и го доминира тотално, за да напомни на събралата се тълпа защо е един от най-страховитите бойци на планетата.

Макар и понесъл много щети, Барбоса не се отказа и се би до края, но победата беше за Нурмагомедов след единодушно съдийско решение - 30-25, 30-25 и дори 30-24. Битката между двамата беше съ-основна за събитието UFC 219, което се проведе в ранните часове тази сутрин (31 декември) в Лас Вегас.

След двубоя Нурмагомедов, който също отбеляза раждането на сина си в събота, заяви, че само след час почивка може да се изправи срещу шампиона в лека категория Конър Макгрегър или срещу временния шампион в дивизията Тони Фъргюсън.

"Ако от UFC ми дадат един час почивка, мога да се бия с Конър или Тони без проблем", заяви той.

С първата си победа от близо 15 месеца, Нурмагомедов подобри професионални си рекорд до 25-0, 9-0 в UFC. Рекорда на Барбоса пък падна до 19-5, като тази загуба прекъсна и серията му от три поредни победи.

В края на интервюто след срещата Нурмагомедов подчерта, че предпочита да се бие с временния шампион Тони Фъргюсън, тъй като според него Конър Магрегър щял да се завърне в клетката едва, когато му свършат парите.

"Искам битка за титлата през април. Искам среща с Тони Фъргюсън, тъй като смятам, че Конър Макгрегър ще се завърне едва, когато му свършат парите", завърши Нурмагомедов.