Бившият световен шампион по бокс в категория перо и супер-перо Орландо Салидо (44-14-4, 31 КО) е бил арестуван в родния си град Сиудад Обрегон в Мексико за кражба на... 16 кенчета бира.

До кражбата се стигнало не защото Салидо не разполагал с пари, а защото продавачът в магазина отказал да му продаде. 37-годишният мексиканец бил с компания от свои приятели, като явно се е прибирали след бурно парти. Той влязъл в магазина в 7 часа сутринта и поискал да купи бира за цялата компания.

Продавачът отказал, тъй като по закон алкохол може да се продава на клиенти след 8 часа сутринта. Салидо очевидно не се съобразил с този факт и просто взел нужното количество бира и излязъл от магазина. Минути след това пристигнала местната полиция и го задържала. Той платил 800 песос глоба (около 68 лева), след което бил откаран в ареста.

Това не е първи сблъсък на Салидо със закона в последните месеци. По-рано тази година беше съобщено, че бившият шампион е бил арестуван на 31-ви декември, след като пребил свой съгражданин в нощен бар в центъра на Сиудад Обрегон.