Шампионът по бокс в средна категория на Световната боксова организация (WBO) Били Джо Сондърс в момента без съмнение се намира в пика на професионалната си кариера. Преди само две седмици британецът тотално доминира в битката си с канадеца Дейвид Лемьо, спечелвайки срещата чрез абсолютно категорично съдийско решение - 117-111, 118-110 и 120-108.

Подобна категорична победа над толкова силен опонент изкачи Сондърс няколко стъпала нагоре в средна категория и сега британецът се оглежда за битка с победителя от реванша между Канело Алварес и Генади Головкин. Въпреки това, 28-годишният Сондърс заяви, че може да приключи професионалната си кариера на едва 30-годишна възраст, което означава, че британецът има на разположение по-малко от две години на професионалната сцена.

"Винаги съм казвал, че ще се бия до 30-годишна възраст. Имам деца, бях много разумен с парите си - инвестирах ги в недвижими имоти - и винаги съм казвал, че когато стана на 30 ще приключа...постигнах всичко в бокса", заяви Сондърс.

Той обаче разясни, че огромна сума пари би го убедила да продължи малко повече.

"Не ме разбирайте погрешно. Ако съм на 30 години и съм абсолютен шампион и излезе битка на стойност 10 милиона паунда, тогава бих си казал: Добре, нека го направим", добави той.

В навечерието на новогодишната нощ Сондърс заяви, че ще прекара спокойна вечер вкъщи без алкохол и нощни барове - за разлика от по-голямата част от обществото.

"Никога не излизам по барове в новогодишната нощ. Никога няма да ме видите по нощните барове. Аз не пия, никога не съм докосвал наркотици. Може някога да ме видите с леко питие, но дори и да изляза на нощен клуб се прибирам преди полунощ", заяви Сондърс.

"Аз просто много обичам храната, наистина много...винаги се боря с кантара. Винаги съм смятал, че моят талант ще ме прекара през всичко останало и той го направи - спечели ми световната титла", добави британецът.