Бившият абсолютен шампион в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд (32-0, 16 КО) публикува няколко интересни съобщение в социалните мрежи през изминалата вечер.

"Претеглих се снощи на 90 килограма. Всичко е мускули, обещавам! Работя усърдно", заяви британеца в първата си публикация.

Миг след това Уорд пусна още едно съобщение, което даде на последователите му да разберат, че той работи върху нещо "специално".

"Работим върху нещо специално", добави той.

33-годишнят Уорд се оттегли от бокса миналата година, няколко месеца след като отказа Сергей Ковалев чрез технически нокаут в осмия рунд в техния реванш през юни. С оттеглянето си той оваканти трите си титли в лека-тежка категория, които вече имат своите нови притежатели - Ковалев (WBO), Артур Бетербиев (IBF) и Дмитрий Бивол (WBA).

Още преди да се оттегли, Уорд и неговият треньор Върджил Хънтър обсъждаха възможността да преминат в тежка категория, за да преследват световна титла там. Уорд никога не е криел факта, че най-голямата му мечта е да спечели титла в тежка категория.

Също преди да се пенсионира, Уорд казал на популярния телевизионен анализатор Джим Лампли, че ще даде всичко от себе си, за да се изправи срещу шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

"Няколко седмици работихме с него в телевизията, където той имаше ролята на експертен коментатор. Вървяхме напред-назад по студията и той ми разказа за битките, които би го заинтересували. Уорд конкретно ми заяви как би победил Антъни Джошуа в двубой между двамата в тежка категория", заяви Лампли.

Дали Уорд ще направи изненадващ ход и ще се завърне от пенсия, за да пробва късмета си в тежка категория, все още не е ясно. Със сигурност обаче ще му бъде трудно да си уреди битка с Антъни Джошуа, тъй като опашката от желаещи бивши и настоящи шампиони е доста дълга.