Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей Ковальов и бившият безспорен шампион в дивизията Андре Уорд отново влязоха във вербален спор в социалните мрежи.

Уорд премина през ранен нокдаун, за да спечели двубоя със Ковалев чрез съдийско решение при първата им среща през ноември 2016-та година. След това Уорд записа и победа с технически нокаут над Ковальов на реванша им през юни 2017-та година.

Няколко месеца след втората победа над Ковальов, Уорд неочаквано обяви своето пенсиониране от спорта. Ковальов от своя страна все още твърдо вярва, че е бил ограбен в съдийските карти от първата среща и смята, че съдията на ринга е бил небрежен в реванша - размивайки битката, вместо да накаже Уорд за ударите, които пласирал под пояса на руснака.

Уорд вярва, че Ковальов продължава да прекарва прекалено много време в миналото, а вместо това трябва да продължи с кариерата си.

"Всичко е добре документирано. Върнете се назад и погледнете всички негови извинения. Аз не искам да го правя, тъй като го смятам за унизително. Ако един човек гледа на нещата по този начин, като Ковальов, той ще продължава да изпада в една и съща ситуация и всеки път ще смята, че грешките са на другите, а не негови. Аз се боксирам от 23 години и това се случва доста често", заяви Уорд.

Ковальов, който ще се завърне на ринга идната събота вечер срещу Игор Михалкин в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, иска трета среща с вече пенсионирания Уорд.

"Мисля, че той ще има достатъчно други проблеми, с които ще се сблъска в лека-тежка категория... Дмитрий Бивол е един от тях. Ако не се лъжа Ковальов има среща в края на тази седмица. Той не би трябвало да говори за Андре Уорд, защото аз вече съм пенсиониран", завърши Уорд.