Британската суперзвезда Амир Хан (31-4, 19 КО) все още се надява да се изправи на ринга срещу бившия си спаринг партньор и приятел - световния шампион в осем различни категории Мани Пакиао (59-7-2, 38 КО). Британецът ще се завърне в света на бокса след близо две години прекъсване с двубой на 21-ви април в Ливърпул срещу неназован до този момент противник.

"Все още мисля, че има няколко битки, останали в него. Той е огромно име в света на бокса, той и до днес е един от най-добрите в полусредна категория, въпреки че бе победен от Мейуедър и Джеф Хорн. Аз все пак смятам, че той спечели битката с Хорн, но не я получи", заяви Хан по адрес на Пакиао.

"През последните две години той претърпя две поражения, но изглежда, че все още е един от най-добрите боксьори в света. Да се бия с някой като него и да бъда на ринга с него ще бъде страхотно. Той вече е легенда в спорта, но все още иска да се бие. Представете си да бъдем на ринга заедно, ще бъде страхотно", добави Хан.

Последната битка на сребърния олимпийски медалист от игрите през 2004-а година бе през май 2016-а година, когато той се изправи срещу шампиона на WBC в средна категория Канело Алварес, но беше нокаутиран още в шестия рунд.

Хан заяви, че амбицията му е да вкуси отново какво е чувството да бъдеш световен шампион. Британецът беше шампион на WBA в супер лека категория в периода 2009-2012-а година и на IBF през 2011-а година.

Пакиао от своя страна е извън ринга от юли миналата година, когато загуби изненадващо от австралиеца Джеф Хорн. 39-годишният филипинец се очаква да се завърне на ринга през април тази година. 

Интересната връзка между Пакиао и Хан е тази, че те двамата тренираха заедно в продължение на години, когато Фреди Роуч беше техен общ треньор. Хан напусна Роуч през 2012-а година и нае за негов заместник Върджил Хънтър.