Три старта от първа редица в съботните маншове във втория кръг от Евро сериите на WSK си осигури българският картинг пилот Алекс Лазарус. Той се състезава в клас Mini Gr.3 и бе втори в квалификацията в петък, след която напред продължиха най-бързите 32 пилоти в класа.

След днешните три манша, утре предстоят префиналът и финалът на кръга на пистата в Сарно в Италия.

Лазарус демонстрира още в свободните тренировки в петък, че може да е сред най-бързите пилоти в класа си, а в квалификацията беше най-бърз в своята група и остана втори в общото подреждане.

"Алекс кара страхотно и най-хубавата новина е, че може да е още по-бърз", заяви пред Autosport Bulgaria Станислав Каваримов, който този уикенд работи с Лазарус.

"Той има отлична скорост в състезанията, но досега квалификацията беше слабото му място. При втората си квалификационна обиколка тук успя да вземе всичко от гумите, за които това беше втори тур и кара отлично - подготви добре бързата обиколка, остави достатъчно място между себе си и пилотите пред него. Справи се отлично. Днес има три манша, в които Алекс ще стартира от първа редица и ще са страхотни състезания", добави Каваримов.