От днес най-силно представилият се български пилот в Световния рали шампионат Тодор Славов е посланик на кандидатурата на родния си град Варна за Европейска младежка столица за 2016 година. На церемония пред един от символите на Варна Двореца на културата и спорта бе представен автомобилът на Славов, който е брандиран изцяло с логото на кандидатурата на Морската столица. На събитието присъства и новия кмет на града Иван Портних, който пое ангажимента да подкрепи с всички сили дейностите по презентиране на Варна, като достоен кандидат за титлата Европейска младежка столица.

„Това е страхотно решение от страна на Тодор Славов. Той е един от най-добрите български автомобилни пилоти и се радвам, че ще бъде част от хората, които ще рекламират нашата идея. Дано успеем да се преборим за тази кауза. Ще бъде фантастично за варненци, за града и за цялата страна” – заяви по време на представянето кметът Портних.

Тодор Славов не успя да присъства на церемонията, тъй като рано сутринта замина за участие във втория кръг от Балканския рали шампионат, който ще се проведе този уикенд в Сърбия.

Състезанието е от изключително значение за Славов, който се намира на втора позиция в генералното класиране за шампионата и при добър резултат ще оглави подреждането за балканското първенство, което се възстановява за първи път след 14 години.

Рали „Сърбия” започва в петък вечер със супер-специален етап по улиците на града домакин Ужице. В събота предстоят осем скоростни етапа, които ще определят класирането за Балканския шампионат. В неделя са останалите осем етапа.

Традиционно сръбското състезание е кръг и от Българския рали шампионат. Освен тандема на Булбет Рали Тим в Ужице ще стартират още осем български екипажа.