Участието на Константин Маршавелов от пловдивския клуб „КА-2 Рейсинг“ в четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта ще бъде под въпрос до последния момент. Състезанието ще бъде в Стара Загора, а четирикратният шампион на България в тази дисциплина ще стартира в неделното състезание като лидер в генералното класиране на серия „Макси“.

Това ще стане, ако частите за автомобила на пловдивчанина пристигнат на време и той бъде подготвен за старта на съботните квалификации. Пловдивчанинът спечели три поредни победи до този момент. Той завърши на първо място във всичките три състезания до момента – Писта „Лики Моли“, „Писта Русе“ и „Писта София“.

С тези три победи, Маршавелов е едноличен лидер в най-високия клас и остава основен претендент за титлата през тази година. Заедно със съотборникът си Камен Василев те изведоха отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“ до първото място във временното класиране. „Участието ми до последно ще бъде под въпрос. Части, които трябваше да дойдат в началото на седмицата все още не са пристигнали. Ако частите пристигнат утре, ще работим до последно по автомобила, за да сме готови за квалификациите в събота“, сподели Маршавелов преди старта. „Ако успеем да стартираме ще се боря за четвърта победа през сезона, но не на всяка цена“, допълни пловдивчанинът.