VIVACOM Rally Team и пилотът Димитър Илиев организират благотворително рали шоу в подкрепа на децата с дислексия. Шоуто ще се състои на 28 ноември 2009 г, събота, на летище „Крайници” в Сапарева баня. Участие са потвърдили по-голямата част от българските топ пилоти от всички автомобилни шампионати.

Билетът за шоуто е с цена 2 лева, а най-запалените почитатели на автомобилния спорт ще имат възможност да усетят тръпката на навигаторското място до рали шампионите срещу 50 лева. Набраните средства от шоуто ще бъдат използвани за изграждането на първия център за консултации на деца с дислексия в София.

Дислексията се определя от специалистите като „специфични нарушения на развитието на училищните умения, като четенето, писането и математиката.” Хората с дислексия са със среден или висок коефициент на интелигентност и възприемат света по различен начин в сравнение с останалите. По данни на Световната асоциация по дислексия 10% от населението на Земята е засегнато от това състояние.

VIVACOM подкрепя децата с дислексия от края на 2008 г, когато стартира кампанията „Ателието на Леонардо”, чиято цел е да повиши информираността на родителите и учителите относно състоянието дислексия и да им съдейства в работата с децата.

Една година по-късно VIVACOM продължава да информира за състоянието дислексия и да помага на родителите и учителите да разпознаят и разберат проблемите на децата, за да задоволят специфичните им образователни потребности. „Убедени сме, че нашите усилия ще дадат резултат и че до няколко месеца ще успеем да открием Първия център за дислексия в София за всички нуждаещи се от помощ и терапия”, заяви Симона Чаръкчиева, съветник Корпоративна социална отговорност към VIVACOM.