Варненският автомобилен пилот Тодор Славов бе определен за Спортист на Варна за месец октомври. На специално тържество той получи плакета за №1. Тодор Славов /автомобилизъм/ е с 6-то място в рали “Франция” в клас JWRC. Това е най-големият успех за млад пилот у нас.

Той е втори в клас “Джуниър” на рали “Каталуния”. Този наш екипаж е трети в крайното класиране за годината в класа. Постижението е изключително сериозно. Това натежа при избора му за №1 този месец. За първи път анкетата се печели от автомобилен пилот.

Призът за отбор на месец октомври спечели ветроходен клуб “Черно море Бриз”. На едноименната ветроходна регата състезателите на клуба спечелиха 13 медала. Специалният плакет бе връчен на Вальо Иванов, треньор в клуба. На тържеството присъстваха още Павел Оводовскии и Тихомир Тотев.

За първи път в историята си варненската спортна агенция СИА-Варна връчи и специален приз за “Спортист №1 на спортното училище” за месеца. Тази награда заслужи състезателят по спортна гимнастика Велислав Вълчев, за участието си на Световното първенство в Холандия. Той е на 29-то в Ротердам. Единственият ученик в националния ни отбор, който участва на Световното първенство при мъжете. Приз заслужи и неговият треньор Тодор Тодоров.