Единствения български екипаж в Световния рали шампионат през тази година, продължава със силното си представяне в рали Франция, единадесети кръг от WRC. Тодор Славов и Петър Сивов се изкачиха до четвъртото място в класирането на младите пилоти, след като записаха много силно време в най-дългата отсечка в състезанието. Под проливния дъжд, който се изсипва над Елзас, екипажът на Булбет Рали Тийм постигна трето време, което му позволи да мине от шеста на пета позиция. Още в следващия етап 26-годишният варненец успя да се изкачи с още една позиция напред – 4-то място в J-WRC.

„Условията продължават да са много тежки. За най-дългата отсечка в състезанието ( 35-километровата “Пейс Дьормонт”) заваля проливен дъжд. Ние обаче направихме правилен избор на гуми и постигнахме много добро време. Продължаваме със сигурното темпо, защото за нас е много важно да стигнем до финала на това състезание” – сподели в междинния сервизен парк Тодор Славов.

В следобедните часове за състезателите предстоят нови четири скоростни изпитания. Те ще трябва да преминат за втори път през сутрешните етапи. Състоянието на пътищата ще бъде още по-тежко с оглед на изкараната кал и камъни при първото минаване.