На стилна церемония пилотът на Булбет Рали Тийм Тодор Славов получи поредното си признание. Той бе обявен за автомобилен пилот на годината в традиционната класация на Прес Авто Клуб България.

Славов заслужи отличието, заради чудесното си представяне в Световния рали шампионат за млади пилоти. В края на месец октомври, Тодор и навигаторът му Добромир Филипов завършиха на второ място в рали Каталуня и по този начин спечелиха бронзовите медали в крайното класиране на младежите.

За първи път български екипаж се класира в челната тройка в Световния рали шампионат. Тодор Славов и Добромир Филипов завършиха сезона с два подиума - в рали България (3-то място) и рали Каталуня. Спечелиха едно четвърто в рали Турция и финишираха на шести и седми във Франция и Германия.

Българите са единственият екипаж, който завърши всички пет състезания, в които участва. Единствено шампионите Аарон Буркарт и Андре Кехел могат да се похвалят с подобно постижение.

„Много съм щастлив от наградата, която получих. Когато получиш признание за усилията, които си положил през цялата година и хората оценят успеха ти е още по-приятно. Посвещавам наградата си на моя отбор и на хората, които ни помагаха през целия сезон. Тя е и за тях, защото аз съм само лицето на един чудесен колектив, който се пребори с много проблеми, за да постигне тези успехи” , сподели пилотът на Булбет Рали Тийм Тодор Славов.

Това е второто отличие, което 26-годишният варненец получава след историческия успех, който постигна. Преди няколко седмици, той бе определен единодушно за Спортист на Варна за месец октомври.

„Все още нямаме яснота какво ще правим през следващата година. Имаме няколко идеи, но те трябва да получат подкрепата на рекламодателите, за да можем да ги осъществим”, завърши Тодор Славов.