Новият победител в Световния рали шампионат (WRC) От Танак се присъедини към отбора на Хюндай, за който ще кара в следващите две години, предаде АФП. Само преди няколко дни 32-годишният естонец триумфира с шампионската титла с Тойота Ярис, но от 2020 г. ще смени японците с корейския конструктор.

„Много съм развълнуван да се присъединя към Хюндай за сезон 2020. За мен е голяма чест, че получих тази възможност. Имам голямо уважение към постигнатото от Хюндай до момента. Познавам ги отлично, тъй като през последните няколко сезона бяхме близки конкуренти", заяви Танак.

Той ще бъде съотборник с белгиеца Тиери Нювил, с когото се бориха за титлата през тази година. Досегашният втори пилот на Хюндай Дани Сордо ще трябва да се бори за третата кола на тима с легендата Себастиан Льоб.

Едно състезание преди края на сезона Хюндай е лидер при конструкторите и е на позиция да атакува спечелването на първа отборна титла в WRC сериите. С привличането и на Танак корейците със сигурност ще са сред фаворитите и през следващата година. /БГНЕС