Българката Екатерина Стратиева си поставя високи цели за Европейския рали шампионат през 2020 след третата си титла в ERC LadiesТ Trophy. 37-годишната Стратиева, която се състезава с "Пежо 208 R2" за "Sainteloc Junior Team", отново заслужи приза за номер 1 при жените след 2014 и 2015 година.

През изминалата кампания записа победи при дамите в Кипър и в Унгария и второ място в Чехия в трите си участия през сезона. Така тя помогна на "Sainteloc Junior Team" да спечели отборната титла в Европейския рали шампионат.

"За сезон 2020 се надявам да имаме достатъчно финансови средства и да продължим съвместната си работа със "Sainteloc Junior Team", като с повече практика през зимата да станем още по-бързи в състезанията.

През този сезон се завърнах в Европейския рали шампионат след доста дълго отсъствие. Започвахме партньорство със "Sainteloc Junior Team" и всички от отбора ми помогнаха да почувствам по-добре колата и стъпка по стъпка да израсна", коментира Стратиева.

"Мечтата ми от години беше да карам "Пежо 208 R2". Радвам се, че отново имах възможността да почувствам адреналина и емоциите. Черешката на тортата беше спечелената трета титла в ERC LadiesТ Trophy."

"Тази година беше още по-хубава с това, че върнах трофея в България. Сега искам да продължа да изживявам мечтите си през 2020 година, да се завърна още по-бърза и да постигна още по-добри резултати", допълни тя.

Новият сезон в Европейския рали шампионат стартира на 26 март в Португалия на азорския остров Сан Мигел. Кампанията ще включва общо осем състезания - четири на асфалт и четири на чакъл.