Дряново е домакин на първия кръг от националния шампионат по рали спринт. Заявка за състезанието подадоха 24 екипажа, а надпреварата се провежда за четвърти път по изключително живописен път към Царева ливада. По тясната отсечка пилотите преминават през възрожденски къщи и прекрасна природа.

Етапите са 3 по отсечка 13,47 км, която се минава три пъти, два от които в обратна посока. Стартът е днес в 10,00 ч., а награждаването в 14,30 ч. Времената могат да се следят на живо на http://rallycontrol.ro/rally/.

Шампионите от миналата година Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo излизат за защита на титлата си. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ вече спечели с новата си кола рали „Твърдица-Елена“ и планинско „Осогово“.

„Минахме по трасето по време на опознаването, смея да твърдя, че то е най-доброто в България. Дори в традиционните ралита няма подобни тесни и технични отсечки с много завои. Спрямо предходните години сега е направен ремонт и има много малки камъни отстрани, които при първото преминаване ще бъдат извадени на трасето и в обратната посока на следващите етапи ще бъдат точно в зоната на спиране. Трябва да се съобразяваме с това. Участваме и в този шампионат, както и в рали, с подкрепата на спонсора ни Еуратек“, коментира Ангелов преди старта.