Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9 води убедително след петата отсечка на рали Сливен, 4-и кръг от националния шампионат. Пилотът на Стайков Рейсинг с навигатор Давид Кварацхелия, който вчера изненадващо натрупа 10 сек изоставане в първия специален етап, днес наложи страхотно темпо по техничените и спънати отсечки на сливенския балкан и не даде никакъв шанс на съперниците си.

Той бе най-бърз във всичките 4 отсечки за деня до момента и има аванс от малко над минута спрямо Мартин Сурилов/Здравко Здравков с Мицубиши Лансър Ево 9 от екипа на АСК Стари Столици. Трети е друг български екипаж със същия автомобил – Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов, които са само на 2 сек зад Сурилов, съобщава ClubS1.

В същото време най-бързият от вчерашния първи пробег и разполагащ с най-силен автомобил Форд Фиеста R5 - Рашид Ал Кетби изостана едва на 4-а позиция. Той е на 7 сек зад Атанасов. Пети е Дани Попов с Пежо 208 R2, на близо 3 мин. от водача. Синът на Ясен Попов изпреварва с 10 сек Валентин Порцистеану с Мицубиши Лансър Ево 9.

В шампионата на Hyundai Racing Trophy начело е Григор Григоров (на втората снимка). С много силно каране в 5-ия етап той изпревари Христо Геров на върха в общото класиране с 37 сек. Геров от своя страна бе изпреварен и от Симеон Симеонов. Изоставането на Мони от Григоров пък е само 3.1 сек.