Тази вечер в Сливен беше даден церемониалният старт на 35-ото автомобилно рали, носещо името на града. В него се включиха 36 екипажа от пет държави - България, Турция, Румъния, Словения и Унгария, които преминаха през естакадата на централния площад Хаджи Димитър под овациите на публиката.

Ралито е и трети кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, като в продължение на три дни екипажите ще се борят за призовите места. Рали Сливен е 8-и кръг от Европейския рали трофей на ФИА и 4-и кръг от шампионата на България.

Кметът Кольо Милев пожела успех на участниците и посочи, че общината като домакин положи много усилия състезателното трасе, което е сред най-атрактивните за този спорт, да отговаря на всички изисквания. Милев припомни важността на мерките за безопасност и сигурност по време на състезанието и призова гражданите да ги спазват.

Преди старта младежи раздаваха стикери "Пази детето на пътя" на присъстващите на церемониалния старт и призоваваха към отговорност и спазване на правилата за безопасност.

Дочо Цвятков

източник: knowbox

Тази вечер се проведе и първата скоростна отсечка Сливен, която премина по улиците на града и завърши на осветление,а дължината й беше 2,5 км.

Най добро време даде Мартин Сурилов с време 2:19.3 минути, следван от Дилян Станков с 2:20.8 минути и Георги Василев - 2:21.4 минути. Победителят в рали България Мурат Бостанджъ е 4-ти с време - 2:22.0 минути.

Дочо Цвятков успя да поведе на Григор Григоров в битката за първото място в Hyundai Racing Trophy, записвайки време от 2:38.1 минути, а Григор е с време 2:39.4 минути.

Григор Григоров

източник: knowbox

На 5 септември (събота) трасето включва 6 отсечки - по две минавания на Бяла, Стара река и Даулите. Във втория ден, 6 септември (неделя), отсечките отново са 6 - Българка, Ичера и Раково, които се минават по два пъти.

Награждаването на победителите ще бъде от 17:00 часа в неделя на пл. "Хаджи Димитър".