Шесткратният световен шампион Себастиен Льоб подписа нов договор със Ситроен и от новия сезон ще се състезава с новата кола DS 3, съобщи френският рали-пилот.

Льоб, който спечели Рали България през този сезон, обясни: "Моят договор със Ситроен ми позволяваше възможността да спря да се състезавам в края на този сезон, но моята мотивация и желание за победи са по-големи от когато и да е. Сезон 2011 ще бъде 11-ти за мен с официалните цветове на Ситроен. Не смятам, че интереса към световния рали шампионат ше намалее след въвеждането на новата генерация коли, така че това ще разпредели картите между конструкторите".

36-годишният френски пилот доминираше напълно в световния шампинат през последните години, а през тази кампания се цели в седма поредна световна титла, тъй като води с 51 точки на своя съотборник Себастиен Ожие.

Самият Ожие парафира днес подобен договор като своя сънародник. Ожие, който спечели първата си победа в Португалия, ще се присъедини към Льоб като официален негов съотборник в Ситроен за състезанията във Финландия, Япония и Великобритания. Мястото на Ожие в Ситроен Джуниър Тийм пък пък ще заеме Дани Сордо, който ще си партнира с Кими Райконен.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.