Българинът Петър Ценков се класира на 13-то място в деветия етап на ралито-рейд Дакар в категория АТВ, който се проведе около град Копиапо в северната част на Чили. Петър Ценков завърши на 13-то място с време 4:49,13 часа и изостана с 1 час,15 минути и 46 секунди след победителя в етапа Алехандро Патронели /Аржентина/.

Патронели финишира първи с време 3:43.27 часа. В генералното класиране при АТВ след днешния девети етап Петър Ценков е на 13-то място на 24 часа, 40 минути и 43 секунди след лидера Алехандро Патронели.

Испанецът Карлос Сайнс с "Фолксваген" спечели деветия етап при автомобилистите от ралито Дакар - 270 километра около град Копиапо в северната част на Чили. Карлос Сайнс бе най-бърз в скоростните отсечки с дължина 235 километра и изпревари с 1 минута и 56 секунди втория в етапа Насер Ал-Атиях /Катар/, също с "Фолксваген".

В генералното класиране лидер при автомобилистите е Насер Ал-Атиях, който има аванс от 3 минути и 18 секунди пред днешния победител Карлос Сайнс. Американецът Джонах Стрийт с Ямаха бе най-бърз в скоростните отсечки с дължина 235 километра и изпревари Франс Верхувен /Холандия/ с БМВ с 3 минути и 38 секунди. В генералното класиране при мотоциклетистите лидер е Марк Кома /Испания/ с КТМ, който има аванс от 8 минути и 14 секунди пред втория - Сирил Деспре /Франция/, също с КТМ.