Тази неделя автомобилният състезател Румен Дунев спечели предсрочно титлата на България на затворен маршрут в клас до 1600 кубика. Състезателят на Рено рейсинг тим спечели по безапелационен начин 10-тата си шампионска титла след като този сезон постигна 12 победи от 12 старта.

От началото на сезона тимът на Рено Рейсинг тим може да се похвали с най- добрите резултати на своите пилоти Румен Дунев и Джорджо Бедини. От шест старта двамата печелят най-бързи обиколки, пол позишън и най-вече самите състезания. Пилотът Румен Дунев избира да стане част от тима на Рено през 2006 година, като до тогава е състезател на Форд. Детската му мечта е да стане заводски пилот и след като от Рено изявяват желание да направят такъв отбор и в България канят именно Дунев за пилот, като по това време той отново е шампион.

„Вече втора година съм с Рено и мисля, че това е марката”, заяви Дунев.

Що се отнася до конкуренцията, Дунев не крие, че има няколко автомобила, които се доближават до неговия: „Мисля обаче, че на тях им е много трудно да се борят с нашия опит на заводски отбор. Не че ни е безинтересно, но когато имаме възможност се състезаваме и с по-мощни автомобили от нашия, което също ни е от полза. Там също записахме успехи”.

„Като програма до края на сезона остана едно рали и една писта. Трябва да победим в ралито, за да защитим титлата си от миналата година”.

След 10-те спечелени титли в кариерата си Румен Дунев мечтае за титла извън границите на страната - Европа или може би титла от шампионат в Америка. През следващия сезон пилотът има намерение да вземе участие в някои от кръговете на американските серии с туристически автомобили.

Още два старта предстоят до края на сезона за пилотите на Рено, като те са силно амбицирани да спечелят всичко до края.

Дунев не пропусна да поздрави своя приятел и колега Пламен Кралев за успехите, които постига: „Много съм щастлив, че Пламен успява да се пребори с огромната конкуренция по пътищата на Европа и в негова чест да звучи българският химн”.

Освен високите скорости Румен Дунев си пада и по футбола. Фен е на ЦСКА от малък и често може да бъде забелязан на стадион „Българска армия”: „Баща ми ме запали по ЦСКА и като техен фен ми е много неприятно това, което се получи това лято. Това е клуб с история и традиции и мисля, че по шампионски ще успеят да се изправят и да се измъкнат от тази неприятна ситуация”.