Първият кръг на Републиканския Шампионат на Затворен Маршрут ще се проведе на 3 и 4 май на западния пътен възел в град Велико Търново. Последните 6 години състезанието се утвърди като най-посещаваното събитие в родния автомобилен спорт и бе наблюдавано на живо от над 30 000 зрители преди две години, когато бе записан и рекордът по посещаемост.

през последните дни край трасето бяха поставени допълнителни мантинели, а за втори път през последните две седмици бяха подкастрени дърветата и всички онези части от зелените площи край пистата, които биха затруднили видимостта на пилотите по време на тренировките и състезанието.

През този месец на места мостът на главния път София – Варна беше асфалтиран, като според пресмятанията на директорът на състезанието Димитър Стефанов са били запълнени около 750 дупки и пукнатини трасето на импровизираната писта.

Общо за реновирането на трасето на моста над главния път Е772 общината в града е похарчила над 30 000 лв.

Най-напрегнато състезанието се очаква да е в топ класа, където ще мерят сили дългогодишните съперници Константин Маршавелов, Румен Дунев, Пламен Камбуров и евентуално Илия Царски, ако отборът успее с подготовката на новият му автомобил.

Повечето отбори не разкриват подробности около подобренията които са направили по своите автомобили за новия състезателен сезон, което оставя голяма доза изненада за предстоящият кръг.

Организатори са Спортен клуб по картинг и автомобилизъм "Етър рейсинг", Община Велико Търново и БФАС.