След трите старта на Ред Бул Ринг българският пилот записа едно второ и едно трето място в ProAm класа, последвани от повреда и отпадане от последния кръг.

Георги Дончев завърши на второ място в ProAm класа и на 15-то място в общото класиране след петия старт от тазгодишната програма на Porsche Carrera Cup Германия този уикенд на Ред Бул Ринг в Австрия. Най-доброто класиране на българина в последните три сезона, в които активно се състезава в най-престижния едномарков шампионат в Европа, дойде в най-интензивния уикенд в историята на формата. Австрийската писта прие цели три състезателни старта за по-малко от 36 часа, а Дончев регистрира още един подиум във втория стинт и злощастно отпадане в самото начало на последния.

Уикендът не предвещаваше призовия резултат, след като на предварителните квалификации най-бързите обиколки на българския пилот на Overdrive Racing не бяха отчетени и той трябваше да стартира последен. Отлично темпо и няколко избегнати инцидента го отведоха на едно място от шампиона Карлос Ривас и преди съотборника му Щефан Реекопф. Именно заради битката с Реекопф Георги не успя да „оспори“ водачеството на Ривас, макар определено да „имаше ден“ и да можеше да стигне до челната позиция. Вторият старт в неделната сутрин предложи подобна конфигурация, тримата „обичайни заподозрени“ отново сформираха призовия подиум, но Реекопф изпревари Дончев и българинът трябваше да води оспорвана битка с Матиас Йезерих за третото място. В последното състезание в неделя следобяд явно късметът изостави Георги и след рискова маневра на първи завой Porsche-то със стартов номер 8 се сблъска със съперник, изостана от основната група и няколко обиколки по-късно се отправи към бокса, за да завърши участието си в старта.

„Този уикенд вярвах, че можем да стигнем до първото място в класа, имаше скорост, но нямаше късмет, особено в последния старт“, коментира лаконично Дончев и допълни в свой стил, че има още какво да се подобрява в представянето му в стресови ситуации

Същото може да се каже и за най-голямата звезда в състезателното семейство на Overdrive Racing Team и Nebulus Racing by Huber – Лари тен Воорде. И в трите старта холандецът остана „на крачка“ от върха за сметка на правещия фурор този сезон Дилън Перейра от Foerch Racing. След трите си победи този уикенд Перейра поведе и в генералното класиране с 154 точки, на само 8 от тен Воорде. В ProAm класирането миналогодишният шампион Ривас води пред Йезерих, а временната позиция на Дончев е четвътата, четири кръга преди края на сезон 2020.

В следващите два кръга на най-престижния едномарков шампионат в Европа предварително планираната писта в Зандвоорт ще бъде заменена от немската Лаузицринг. Трасето в щата Бранденбург за първи път ще посрещне старт от шампионата заради зачестилите случаи на COVID-19 в Нидерландия, а един уикенд по-късно, на 7 и 8 ноември тазгодишното издание на купата ще завърши с последните два кръга на Ошерслебен.