Рали Сърбия става част от българския рали шампионат за 2019 година, като състезанието е от 27 до 30 септември.

Така сезон 2019 в нашия рали спорт вече включва 6 старта. До момента минаха рали „България” и „Сливен”, другата седмица е „Твърдица”, следват „Стари столици” (14-15 септември) и новото рали „Бургас” (19-20 октомври). Точно между тях попадат датите на „Сърбия”.

"Много съм доволен от разбирателството с Автомобилната федерация на Сърбия – заяви председателят на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов. – Мисля, че тяхното състезание е добро допълнение към нашия календар, а освен това има и интерес от техни екипажи към нашите стартове.

"За мен това е само началото на възраждането на доброто взаимодействие между балканските нации в рали спорта, както ние, така и съседите ни можем да сме си много полезни в развитието на състезанията и осигуряването на повече и по-интересни екипажи на старта".

Тази година предстои провеждането на 52-ото издание на рали Сърбия, което е наследник на „Ю рали”, в чиято история българските пилоти са сред най-успешните и постоянни победители. Състезанието е част от Европейския рали трофей – зона „Балкани.”