На 14 и 15 юни ще се проведе 22-рото издание на легендарното журналистическо рали Поглед за купата на вестник „Поглед”. След две прекъсвания тази чудесна инициатива се възражда, за да събере отново журналисти от цяла България.

За първи път в историята си ралито ще бъде двудневно с маршрут София – Правец.

Тази година организатори на рали Поглед са вестник „Поглед”, рекламна агенция „Мажорити 3” и „Секюрити Драйвинг Академи”. Директор на ралито ще бъде легендарният автомобилен състезател Владимир Илиев.

В ралито могат да участват журналисти от всички български медии с бензин в кръвта, прес карта и личен или служебен автомобил преминал всички технически прегледи. Автомобилите ще бъдат разпределени в три класа в зависимост от кубатурата си. Времеизмерването на майсторските управления ще бъде направено с електронна измервателна техника. Пътната карта на маршрута ще бъде раздадена непосредствено преди старта на ралито. Стартът ще бъде даден в 10:15 часа на 14 юни пред сградата на Лукойл – генерален спонсор на състезанието, на бул. „Тодор Александров” 42.

Организаторите очакват в състезанието да вземат участие между 35 и 40. Ралито е разделено на три етапа. В първия етап, журналистите ще покажат уменията си в майсторско управление в отсечката на бул. „Тодор Александров” между бул. „Христо Ботев” и бул. „Опълченска”. Следва маршрут София - Правец, по който ще бъдат разположени транзитни и часови контроли. Последният етап от ралито, отново майсторско управление ще бъде в град Правец. Там местния мажоретен състав ще приветства журналистите и ще внесат допълнително настроение в напрегнатия финал.

Вечерта на официален коктейл в ресторанта на хотел „Правец Палас” ще бъдат връчени и наградите на победителите. Освен генерално класиране, ще има призове от 1-во до 3-то място във всеки един клас, както и за най-добре представила се медия и женски екипаж.