Започва едно от най-вълнуващите рали състезания за сезон 2022 в WRC. Рали „Сафари“ в Кения стартира днес и ще продължи до 26 юни, като ще може да го наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 1.

В него участие ще вземе 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие, който спечели победата през 2021 година и сега предупреди, че с новите хибридни автомобили пътят към успеха в Кения ще е по-труден.

Рали Кения

източник: БГНЕС / BGNES

Заедно с Ожие завръщането си в шампионата за Кения още направи и 9-кратният световен шампион Себастиен Льоб, като този сезон това ще е третото състезание, в което двамата ще карат един срещу друг след рали „Монте Карло“ и „Португалия“.

До момента Льоб участва в Монте Карло през януари и Португалия миналата седмица. В първото си участие той триумфира, с което записа своята победа №80 в WRC. В Португалия обаче той не завърши след удар в една стена още в началото на надпреварата.

Сега предстои гореща битка между двамата големи шампиони, а кой ще надделее – гледайте в преките предавания на Рали „Сафари“ на живо от Кения.