Французинът Стефан Петерханзел с "БМВ Х3" увеличи аванса си на върха на класирането при автомобилите в традиционното Рали Дакар. 44-годишният французин, който има общо девет победи в надпреварата, шест от които при мотоциклетите, финишира втори в четвъртия етап само на секунда след победителя Роби Гордън от САЩ с "Хамър"

Гордън изпревари Петерханзел в края на 203-километровата специална отсечка и лиши французина от рекордна 53-а етапна победа в Рали Дакар.

Трети за деня остана Насер Ал-Атиях (Катар) с "Фолксваген Туарег" на 2:26 минути след победителя.

В генералното класиране Петерханзел има аванс от 7:36 минути пред испанеца Карлос Сайнс с "Фолксваген Туарег". Трети е Ал-Атиях на 9:56 минути.

При мотоциклетите Марк Кома (Испания) с КТМ, шампион през 2006 и 2009 година, спечели четвъртия етап и се изкачи на шесто място във временното подреждане на 38.50 секунди от лидера Сирил Деспре (Франция) също с КТМ.

Деспре, победител в Рали Дакар през 2005 и 2007 година, има аванс от 8.53 минути пред сънародника си Давид Кастьо с "Шерко". Трети на 23.45 минути се движи Елдер Родригес от Португалия с "Ямаха".