Рали България 2012г. - 4-ти кръг от Европейския рали шампионат, стартира на 8 юни пред хотел Рила.

По традиция, най-голямото българско автомобилно състезание – Рали „България” събира най-добрите пилоти на Стария континент. Елитната надпревара ще продължи два дни - 9 и 10 юни. Състезанието е с обща дължина от 664,86км. и се състои от 3 специални етапа с 15 състезателни отсечки (250,22км), изцяло на асфалт. Маршрутът тази година е доста променен, като повечето от скоростните етапи са по-близо до центъра на Рали „България” – Боровец. Върната е традицията ралито да стартира с етап веднага след официалния старт. В стартовия списък на ралито за 2012 са записани 33 екипажа.

Церемонията по откриването ще се проведе на 8 юни вечерта в 18:00 ч. в центъра на кк Боровец, a в 20:15 ч. ще бъде даден Стартът на Етап 1 на Ралито (Закрит Парк, кк Боровец).

Щабът и Прес центърът на 43-то издание на Рали България 2012 се помещават в хотел Рила. По време на горещото спортно събитие в хотела ще се съберат спортни величия, организатори и над 70 акредитирани журналисти.

Сред звездите на рали шампионата, които ще премерят сили в Боровец са екипа на Юхо Ханинен – лидер в класирането за европейския шампионат до този момент с Skoda Fabia S2000, Димитър Илиев/Янаки Янакиев, Петър Гьошев/Димитър Спасов, Антонин Тлустак/Ян Скалуд, Лука Бети/Маурицио Бароне и много други. Освен всички наши най-добри рали пилоти, от Боровец ще стартират екипи от Италия, Украйна, Чехия, Полша, Гърция, Ирландия, Тайван.

На 8 юни 2012 (петък), щабът в хотел Рила ще работи от 07:00 до 21:00 часа. Сервизния парк и тази година е в гр.Самоков, което прави достъпа до боксовете на отборите още по-лесен за публиката, а сервизна зона е по-близо до центъра на надпреварата. Шейкдаунът ще се състои от 12:00 до 15:00 от гр. Самоков до с. Бели Искър. На официалното информационно табло, което ще бъде разположено в хотел Рила, ще бъде публикуван Стартовият списък за Церемониалния старт. Информация за всеки от състезателните дни там ще се публикува ежедневно. В 15:00 ч. в закрития парк за Церемониалния старт, обособен на ски пистата пред хотел Рила, ще бъдат представени колите.

Финалът на ралито и официалната церемония по награждаването ще бъдат от 16:00 ч. на подиума пред хотел Рила.