Финалният кръг от националното първенство - Виктори Рали София, няма да продължи и в неделя.

Първите 6 скоростни отсечки бяха отменени с решение на спортните комисари на състезанието, а в 16.00 часа съдийското жури реши, че и вторият ден на софийското рали не трябва да се провежда заради големите рискове за състезателите и публиката.

Тежкият и мокър сняг, паднал върху трасетата на Виктори Рали София, практически съкрати шампионата от 9 на 8 кръга.

Втората проверка на трасетата, включени в програмата за утрешния ден, направена от кола на сигурността е показала, че скоростните отсечки продължават да бъдат рискови за използване.

Организаторите нямат притеснения за това, каква оценка ще получи от ФИА Виктори Рали София като кръг от регионалната купа. Наблюдателят на ФИА Джон Агностопулос (Гърция) отбеляза в неофициален разговор, че взетите до момента решения от директора на състезанието Георги Славейков напълно отговарят на стандартите на световната организация.

Като част от календара на европейските купи на ФИА Виктори Рали София тази година за първи път е кръг от надпреварата и има коефициент на трудност 2.

Докладът на Агностопулос със сигурност ще бъде пълен с положителни оценки за организацията на състезанието. От друга страна той не може да увеличи коефициентът на Виктори Рали София на 5 звезди, защото практически календарът за 2008 г. вече е определен.